Lavendel

Onze naam is niet voor niets gekozen. Lavendel is een heel veelzijdige plant, met een zeer heilzame werking. Ik vind het ook een prachtige plant in al zijn variaties en door de heerlijke geur waan ik me eigenlijk altijd meteen in een soort van vakantiestemming.

 Droom mee naar de Provence in Zuid-Frankrijk!

Wat maakt de essentiële olie van lavendel nu zo veelzijdig?

Echte lavendel (Lavandula  angustifolia) kan gebruikt worden voor heel veel “kwalen”. We hebben het hier over pure, geen synthetische lavendelolie!
In 1930 was het René-Maurice Gattefossé (Frans chemicus en parfumeur) die zijn hand verbrandde bij een explosie in zijn laboratorium. Door middel van kompressen met pure lavendelolie was de genezing van de huid wonderbaarlijk snel en zonder littekens.

De essentiële olie van de lavendelplant werkt ook rustgevend; de bloemige, kruidige geur van lavendel wordt al eeuwenlang gebruikt om beter te slapen. Het is ook een heerlijke olie om te verdampen in de diffuser, eventueel gecombineerd met een andere essentiële olie.

In de huidverzorging wordt lavendel tezamen met andere essentiële oliën gebruikt om de huid te kalmeren en te herstellen.

Ook wordt lavendel gebruikt, vaak in een bloemenhoning, als verzachting voor een beginnende keelontsteking.

Tevens is lavendel een heerlijk ingrediënt in de keuken. Een druppel lavendelolie is heel erg lekker in een cakebeslag of koekjesdeeg. En wat denk je van een lavendelsmoothie?

Er zijn verschillende soorten lavendel en dus ook verschillende essentiële lavendeloliën. Iedere olie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Het is daarom heel belangrijk dat de Latijnse naam op het flesje van de olie staat. 

In een volgende blog gaan we dieper in op de verschillende soorten.

In onze shop kun je gemakkelijk de lavendelolie bestellen. Bij elke olie staan uiteraard de specifieke kenmerken van de olie.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *